Modellbilder

Vi får ofta förfrågan om hur man gör för att bli modell. Många drömmer om att få stå i rampljuset och att kunna livnära sig på sitt ansikte, sin kropp och en karriär framför kameran.

Det är stört omöjligt att säga vilken look som är mest efterfrågad eller hur man måste se ut, för idag är det lite “smaken är som baken” och det det varierar väldigt vad som efterfrågas på agenturerna. En klassisk modell för modefotograferingar och för runway jobb är dock oftast lång, smal och ung för att generaliserar grovt. Men dte finns mång andra sorts modeller som livnär sig på sitt utseende. Reklammodeller är ett stort användningsområde och där är kraven inte lika hårda.
Ett symmetriskt utseende är att önska för alla sorters modeller då det underlättar fotografens jobb och vi människor har en förkärlek till symmetri i grund och botten. Men som alltid finns det undantag till regler.Det finns många söta barn. För att bli barnmodell så behöver barnet verkligen vilja också inte bara ha utseendet för sig. Det gäller överlag för alla modeller. Ett brinnande intresse av att stå framför kameran är lika viktigt som utseendet.
Jag råder alla att ta en ordentligt titt på väl etablerade modellagenturers hemsidor och titta på hur deras modeller ser ut och gör sedan en “nykter” bedömning om hur möjligheterna ligger till.
Känner man fortfarande att det skulle vara något att satsa på så är det först och främst de seriösa agenturerna man skall kontakta.
Några av de stora:
Mikas (Sthlm))
Stockholmsgruppen ( Sthlm)
Avenymodeller (Gbg)
Sweden Models (Malmö)
Nordic Models (Malmö)När man kontaktar en agentur så är det bra att kunna skicka in bilder.
Även om bilderna skall vara ganska ostylade, enkla och visa några få vinklar så är det en fördel att de är professionella så att de på agenturerna kan få en bra titt på hur du/ditt barn ser ut.Jag har flera fotograferingar som kan passa till modellbilder. Från en Minisession från 1500:- till Porträtt Exklusiv där vi har både en stylist till hjälp och fler klädbyten ingår för 4500:-
Vill du läsa mer ingående om de olika fotograferingarna kan du titta in HÄR!
De här fotograferingarna är även passande för imagebilder till din blogg eller bara för att få en fantastisk ego-upplevelse av att känna sig som en modell även om ambitionen inte är att satsa på modellyrket!
Hör av er till mig med frågor eller funderingar eller om ni vill boka en modellfotografering.
Martina :-)

Modell portfolio

Att bygga sin modellportfolio kan kosta en del pengar men att investera i sig själv och sina drömmar är alltid värt det!